Rata de infectare COVID 19, în creștere și duminică în județul Botoșani

Rata de infectare COVID 19 continuă să crească la nivelul județului Botoșani. Potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică, incidența la nivelul județului a ajuns duminică la 2,29 cazuri la 1000 locuitori, după ce sâmbătă era de 1,97 cazuri la 1000 locuitori.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 139 de cazuri noi de coronavirus, iar de la începutul pandemiei au fost raportate 24.441 cazuri COVID 19. Sâmbătă, municipiul Botoșani a intrat în zonă roșie COVID, alături de alte șase localități din județ.

OMS recomandă două noi medicamente pentru tratarea COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că recomandă două noi medicamente pentru tratarea infecţiei de COVID-19. Organizația Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă, în tratarea COVID-19, Baricitinib (cunoscut sub numele de „Olumiant”), un medicament oral utilizat în mod obişnuit pentru a trata artrita reumatoidă în cazul pacienţilor cu simptome severe sau critice. În plus, un alt tratament recomandat se bazează pe administrarea de corticosteroizi.

De asemenea, OMS a recomandat, încă de acum câteva luni, utilizarea medicamentului cu anticorpi antivirali monoclonali – Xevudy (sotrovimab) de la Vir Biotechnology şi GSK – pentru tratarea simptomelor uşoare sau moderate la pacienţii cu risc crescut de spitalizare, inclusiv la pacienţii în vârstă, imunocompromişi şi nevaccinaţi.

Municipiul Botoșani a intrat în zonă roșie COVID, alături de alte șase localități. Cea mai mare incidență: 6,58

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com