Prima bază sportivă tip 1 din România, inaugurată în județul Botoșani. Ministrul Dezvoltării, prezent la eveniment

Prima bază sportivă tip 1 din România a fost inaugurată, la sfârșitul acestei săptămâni, în județul Botoșani, în prezența ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, dar și Companiei Națională de Investiții, Manuela Irina Pătrășcoiu. Baza sportivă include teren de fotbal de mari dimensiuni, de 8800 mp (75 metri X 110 metri), dar și un teren de baschet cu nocturnă și o clădire multifuncțională cu o parcare de 60 de locuri.

Primarul orașului Bucecea, Angel Gheorghiu, susține că investiția a fost realizată în termen de cinci luni, lucrările fiind executate de o firmă din județul Botoșani, care a construit mai multe baze sportive și săli de sport cu finanțare de la CNI.

“Este un moment de bucurie și credeți-mă că este important că suntem împreună. Asta înseamnă că am ajuns în acest moment de bucurie și este un moment de bucurie evident pentru comunitatea locală, pentru că se creează infrastructură pentru viitoarele generații. Trăim într-o lume în care în a crea o infrastructură în care copiii noștri își găsesc rostul în viață și găsesc câteva ore pe terenul de sport sau la un cămin cultural, sau la o școală, sau la o biserică, credeți-mă că este foarte important! Să creeăm generațiilor următoare niște condiții în care să fie aici mai bine decât în altă parte. Dumneavoastră înțelegeți exact despre ce doresc să vă spun. Și cred că mai este important un lucru. Faptul că, văzând asemenea investiție, faptul că noi avem 91 de astfel de baze sportive, este într-adevăr prima bază de tip 1 finalizată în România, cartea de vizită a constructorului), putem și noi să creăm în România lucruri frumoase, nu trebuie întotdeauna să ne aplecăm capul, că noi nu suntem capabili. Ba da, noi suntem capabili. Dacă vrem să facem, dacă avem voință, dacă avem perseverență, dacă avem continuitate putem să facem și noi lucruri frumoase. Pentru noi, pentru copiii noștri”, a declarat ministrul Attila Czeke.

Directorul CNI, Manuela Irina Pătrășcoiu, susține că în România sunt în lucru alte 300 de baze sportive de tip 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *