Primarul Botoșaniului i-a cerut sprijin ministrului Dezvoltării cu privire la proiectul pentru cumpărarea de tramvaie noi și refacerea căii de rulare. Ce spune Cseke Attila

Primarul municipiului Botoşani, Cosmin Andrei, i-a cerut, vineri, sprijin ministrului Dezvoltării, Cseke Attila, cu privire la proiectul pentru achiziția de tramvaie noi și refacerea căii de rulare în municipiul Botoșani. Asta în condițiile în care Primăria ia în calcul să renunțe la proiectul european în valoare de 180 de milioane de lei, din cauza cofinanţării foarte mari care trebuie asigurată de la bugetul local. Suma care trebuie finanţată din bugetul propriu se ridică la 60 de milioane de lei.

La rândul său, ministrul Attila a precizat că deocamdată nu a fost identificată o soluție tehnică în acest sens, urmând să aibă o serie de discuții la București pentru găsirea unei finalități avantajoase a acestei situații.

„Trebuie să găsim o soluție tehnică pentru că pe fonduri europene sunt câteva proceduri care diferă față de accesarea fondurilor naționale  și aceste chestiuni tehnice, am convenit cu domnul primar al municipiului Botoșani, că le facem în cea mai scurtă perioadă posibilă inclusiv, dacă trebuie, la București, săptămâna viitoare, pentru a găsi aceste soluții. Înțeleg situația în care este municipiul Botoșani, credeți-mă că înțeleg această situație,  trebuie să-i găsim o soluție care și din punct de vedere tehnic, de specialitate, acordă o finalitate care să fie avantajoasă și pozitivă pentru toate părțile”, a declarat Attila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *