Două creșe la Botoșani și una la Dorohoi vor fi construite cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Attila: Sunteți singurul județ în care cele două municipii au accesat acest program

Noi creșe pentru copii vor fi construite în județul Botoșani cu bani de la Ministerul Dezvoltării. Este vorba despre două creșe la Botoșani și una la Dorohoi, care vor fi realizate prin Programul naţional de construcţie de creşe noi al Guvernului. Ministerul Dezvoltării, Cseke Attila, a precizat că Botoșaniul este singurul județ în ambele municipii au accesat acest program.

Chiar dacă sunt numai două municipii care puteau intra la nivel de finanțare, sunteți singurul județ în care cele două municipii au accesat acest program cu documentație, cu tot, și din trei creșe una este deja la licitație, iar celelalte două sunt trimise la achiziție publică în următoarea perioadă. Este un proiect creat de statul român pentru toată lumea. Am făcut nivelul de municipii. Cei care au depus cereri de la orașe și comune, aici nu este un apel de proiecte închis, deci cine mai dorește poate să depună solicitări, să le depună la CNI”, a declarat Attila, vineri, la întâlnirea cu primarii din municipiul Botoșani.

Clădirile vor avea săli de joacă, dormitoare, bucătărie şi spălătorie proprie, o sală pentru festivităţi, un cabinet medical, spaţii administrative şi spaţiu de joacă amplu, în aer liber.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *