VIDEO Ministrul Dezvoltării le-a explicat primarilor din Botoșani ce criterii vor fi luate în calcul pentru finanțarea proiectelor depuse pe Programul Național de Investiții

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, prezent, vineri, la Botoșani, a discutat cu primarii prezenți la întâlnirea de la Casa de Cultură a Sindicatelor despre criteriile care vor fi luate în calcul la finanțarea proiectelor depuse de unitățile administrativ teritoriale în Programul Național de Investiții Anghel Saligny. El a dat ca exemplu județul Botoșani, în care 90% dintre primării nu au acces la distribuția de gaze, în schimb, în județul Mureș 80% sunt racordate și atunci „valoarea investițiilor pe racordare la gaz, în ansamblul județului Mureș nu poate fi la fel de mare ca de exemplu acum județul Botoșani, unde proporția este exact inversă sau chiar mai mult”.

„În județul Botoșani, populația care nu e deservită de apă și canal e 65%. Lungimea drumurilor județene și comunale nemodernizate (astea sunt statistici oficiale valabile care există pentru toate județele țării) e 74%. UAT-uri fără acces la distribuție gaze: 90%. Eu aceste cifre vreau să le folosesc în momentul în care trebuie să prioritizez pentru că în contrapondere, tot am dat acest exemplu și în alte județe, de exemplu, în județul Mureș 80% din UAT-uri sunt racordate la gaz”, a precizat ministrul Dezvoltării.

Ministrul a dat de înțeles că județele mai puțin dezvoltate vor avea prioritate. Cea mai mare finanțare este pentru apă și canalizare, apoi pentru drumuri și pentru gaze.

„Acolo unde e de ridicat mai mult, că e nevoie, acolo să ne axăm mai mult și la restul să fim mai echilibrați”, a spus Attila.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *