Focar de COVID-19 la Spitalul Dorohoi! Șapte cadre medicale s-au îmbolnăvit

Șapte cadre medicale din cadrul Secției de Psihiatrie a Spitalului Municipal Dorohoi s-au îmbolnăvit după ce s-au infectat cu virusul COVID-19. Este vorba despre asistente și infirmiere, care au fost testate pozitiv pentru COVID-19. Toate cadrele medicale prezintă forme ușoare ale bolii, dar nu a fost nevoie de spitalizare, acestea fiind în izolare la domiciliu.

Deocamdată, secția respectivă nu a fost închisă, dar s-au luat măsuri de sterilizare și protecție. Însă, în contextul în care numărul îmbolnăvirilor va crește în perioada următoare, cel mai probabil se va lua decizia închiderii secției de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

Miercuri s-au înregistrat 138 de noi cazuri de coronavirus

Județul Botoșani a înregistrat, miercuri, 138 de noi cazuri de coronavirus. Potrivit datelor prezentate de Direcția de Sănătate Publică Botoșani,  cele mai multe îmbolnăviri sunt în municipiul Botoșani – 66, în municipiul Dorohoi – 14 și comuna Mihai Eminescu -7 îmbolnăviri.

Dacă marți erau zece localități în zonă galbenă COVID, miercuri numărul acestora a ajuns la 11. Astfel, sunt în zonă galbenă municipiul Botoșani, unde incidența a ajuns la 2,29 la 1000 locuitori, comuna Avrămeni -2,93, comuna Corni – 1,68, comuna Curtești – 1,84, comuna Dersca – 2,23, comuna Havârna – 2,15, comuna Lozna – 2,52, comuna Mihăileni – 1,95, comuna Rădăuți Prut – 1,76, comuna Sulița – 2,38 și comuna Trușești – 1,66.

În zonă roșie se află comuna Mihai Eminescu, cu o incidență de 3,93 la 1000 locuitori. Rata de contaminare COVID la nivelul județului Botoșani a ajuns la 1,18 la 1000 locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *