Lucian Trufin: Relansarea Programului Tomata, sprijin concret și predictibilitate pentru legumicultorii botoșăneni!

Senatorul PSD Lucian Trufin anunță relansarea programului Tomata după ce fosta guvernare a considerat că produsele românești, mai cu seamă roșiile noastre și munca asiduă a fermierilor nu merită efortul.

Programul Tomata a fost inițiat de Partidul Social Democrat și a funcționat timp de 3 ani. A fost una dintre măsurile corecte și semnificative de sprijin pentru legumicultorii care cultivă tomate și a funcționat fără abateri până la mandatul fostului ministru al Agriculturii, personaj care  nu a fost în stare să găsească soluții și a ales calea cea mai ușoară: închiderea acestui program, fapt care a insemnat diminuarea producției autohtone de roșii și a favorizat importul.” afirmă senatorul botoșănean.

Agricultura și produsele românești sunt din nou în atenția Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale condus de domnul Ministru Adrian Chesnoiu, iar Programele propuse sunt menite să întărească securitatea alimentară a țării, să reducă deficitul comercial, să susțină legumicultorii și să aducă pe masa românilor produse proaspete, curate, de calitate și cu gust.

Sunt convins că agricultura românească va redeveni motor de creștere economică sub conducerea domnului Ministru Adrian Chesnoiu. În urma analizei bugetului anunț cu bucurie fermierii că se regăsesc programe cunoscute și de succes care vor veni în sprijinul lor dintre acestea enumăr: Programul Tomata ciclul I si ciclul II, Programul de sprijinire a producției legumelor deficitare, Programul de sprijinire a producției de usturoi. Dat fiind creșterile masive ale facturilor la electricitate și gaz, ministrul Agriculturii are în vedere și aplicarea unei scheme de sprijin, pentru agricultură și industria alimentară, care are în vedere, de exemplu, compensarea pentru bonusul  de cogenerare, pentru costurile cu certificatele verzi dar și reducerea TVA-ului.” a mai declarat vicepreședintele Comisiei de Agricultură, senatorul Lucian Trufin.

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *