Botoșăneanul Cornel Șfaițer, prezentat la Poli Iași. Va conduce Consiliul Director al clubului

Botoșăneanul Cornel Șfaițer a fost instalat miercuri în fruntea Consiliului Director al Politehnicii Iași. La eveniment au fost prezenți primarul și viceprimarul Iașului, Mihai Chirica, respectiv Daniel Juravle. Iată principalele teme abordate la prezentarea lui Șfaițer, care a renunțat la postul de manager al Sepsi Sfântu Gheorghe pentru a prelua conducerea clubului din Copou.

Mă bucură foarte mult sosirea lui Cornel Șfaițer la Poli, este o garanție că lucrurile vor merge spre bine în fotbalul ieșean. În 2022 ne propunem să dăm ceva mai mult Politehnicii față de anul trecut de la bugetul local”, a spus primarul Mihai Chirica.

Cornel Șfaițer, prezentat la Poli Iași: „Sufletul m-a convins”

Noul oficial al moldovenilor a explicat de ce a părăsit-o pe Sepsi și de ce a ales să intre în proiectul Politehnicii Iași.

Sufletul m-a convins. Am avut întotdeauna o afinitate față de Iași, Capitala Moldovei, unde am făcut și armata. Știu tot istoricul Politehnicii. Veneam pentru a-i urmări pe Simionaș, frații Romilă, Costea, am fost la barajul de la Brașov, din 1995, când Poli a promovat, promovarea din Liga a III-a, cu un stadion plin cu Vasluiul, am urmărit cu drag perioada regretatului Ionuț Popa, care pune mâna pe lopată pentru a deszăpezi terenul, cu ultimul golgeter, Andrei Cristea. În plus, distanța față de Sfântu Gheorghe era foarte mare, Iașul e mult mai aproape de Botoșani, unde locuiesc”, a declarat Cornel Șfaițer.

Noul oficial al moldovenilor a vorbit și despre planurile pe care le are la formația aflată pe locul 12 în Liga 2, cu 21 de puncte.

„Un obiectiv principal este echilibrarea financiară a clubului, ale cărui cifre la cunosc. Mă voi întâlni cu membrii Comisiei pentru Sport și Tineret a Consiliului Local Iași, pentru a continua susținerea financiară a clubului din bani publici. Totodată, voi încerca să atrag bani privați la club.  Contractul de sponsorizare numărul unu va fi semnat de una din firmele mele. Puțin de la mai mulți e principiul pe care voi merge. Eu nu voi lua nimic de la club, voi aduce. 

Anul acesta va fi pentru menținere în Liga a II-a. Costel Enache va rămâne antrenor, a lucrat în condiții extrem de grele. Promovarea o vom ataca în sezonul viitor. Nu va fi ușor, Liga a II-a e complicată, eu nu sunt Mesia, însă sunt optimist că putem atinge obiectivele. Vom pune accent pe români, străinii vor trebui să facă diferența. Vom revigora activitatea juvenilă, trebuie să producem jucători și să vindem”, a adăugat botoșăneanul Cornel Șfaițer.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *