Mii de amenzi date la Botoșani pentru formularul de localizare a pasagerilor. Mulți dintre botoșănenii arși la buzunare s-au întors din vacanțe

Peste 2000 de botoșăneni care au intrat în ţară în perioada sărbătorilor de iarnă au fost amendaţi de autorități, pentru că nu au completat Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF). Acesta a intrat în vigoare înainte de Crăciun, iar mulți nu au știut că documentul este obligatoriu.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Botoșani spun că mulți dintre botoșănenii amendați s-au întors din vacanțele petrecute în străinătate și că la Botoșani s-a aplicat amenda minimă, respectiv 2.000 lei. Dacă amenda este plătită în 15 zile, ea se înjumătățește.

Formularul, dezvoltat de STS pe baza cerințelor operaționale stabilite de autoritățile medicale, nu trebuie tipărit pentru că în momentul trecerii punctelor de frontieră, la scanarea cărții de identitate/pașaport, va permite afișarea datelor din formular în aplicația informatică a Poliției de Frontieră.

Documentul trebuie completat cu maximum 24 de ore înainte de prezentarea la punctele de trecere a frontierei. Datele trebuie introduse corect pentru că sistemul informatic este interconectat cu DEPABD și Poliția de Frontieră pentru validarea datelor de identitate și Corona-forms, aplicația unde se regăsesc persoanele infectate cu SARS-CoV-2, izolate sau ontroduse în carantină.  Cei care nu completează documentul riscă o amendă cuprinsă între 2.000 de lei și 3.000 de lei.

Noi condiţii de intrare în România, de luni. Anunț de ultimă oră a autorităților

 

One thought on “Mii de amenzi date la Botoșani pentru formularul de localizare a pasagerilor. Mulți dintre botoșănenii arși la buzunare s-au întors din vacanțe

  1. In primul rand cei competenti ce au facut aplicatia trebuia sa se asigura ca aplicatia functioneaza corect folosind pasaportul . Incercand de x ori folosind pasaportul aceasta aplicatie nu a functionat. Doar daca folosim CI. Deci ?? Incercati si dvs folosind pasaportul si veti observa din prima chestie ca nu va functiona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *