Veste tristă pentru elevi! Se taie din vacanța de vară. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: ‘Nu este obligatoriu să terminăm anul școlar pe 3 iunie sau pe 10 iunie’

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că își dorește ca perioada de cursuri să fie mai lungă în anul școlar 2022/2023 față de anii trecuți, scrie bugetul.ro.  El a precizat că va discuta această propunere cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor şi va prezenta argumente în acest sens.

Am precizat că îmi doresc o perioadă de cursuri mai lungă. Vom avea discuţii cu reprezentanţii profesorilor, elevilor şi părinţilor şi propunerea mea va fi o perioadă de cursuri mai lungă. Anul şcolar nu va începe mai devreme de 1 septembrie, dar se poate mai devreme de 15 septembrie, şi nu este obligatoriu să terminăm pe 3 iunie sau pe 10 iunie. Vom vedea cât rezultă din discuţii. Voi prezenta perioada de cursuri din alte state care au rezultate remarcabile în sistemele de educaţie. Voi prezenta toate aceste argumente care se vor constitui într-o pledoarie pentru o perioadă de cursuri mai lungă”, a declarat ministrul Educaţiei, conform agerpres.ro.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că în interiorul sistemului de educaţie există „o rezistenţă” faţă de intenţia sa de a mări perioada cursurilor şcolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com