Spitalul Județean Botoșani a devenit, alături de spitalele universitare din țară, centru de pregătire pentru medicii rezidenți

Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani a devenit centru de pregătire pentru medicii rezidenți. Demersurile au fost făcute încă de anul trecut pe lângă Ministerul Sănătății, pentru a deveni centru de pregătire pentru medicii rezidenți, alături de centrele universitare din țară, având în vedere că  unitatea sanitară este considerată a treia ca mărime.

Reprezentanții spitalului au fost informați de Ministerul Sănătăţii că a avizat derularea programelor de rezidenţiat în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru 24 de specialităţi, începând cu 4 ianuarie.

Astfel, medicii rezidenți vor putea face stagii de pregătire și la Spitalul Județean, cu medicii botoșăneni, iar cei care vor dori vor putea să rămână în activitate la unitatea spitalicească și după finalizarea rezidențiatului.

”Consideram ca este o mare realizare a echipei de management iar pentru mine personal bucuria este nemarginita fiind unul din obiectivele mele din planul de management. Increderea pe care o am in personalul medical si analizad dotarile cu echipamente medicale ne-a determinat sa incepem demesurile pentru realizarea obiectivului. Pe termen mediu si lung realizarea acestui obiectiv ne da posibilitatea sa ne atragem mai multi specialisti. Asteptam medicii rezidenți sa vină in spitalul nostru pentru realizarea stagiilor de rezidențiat și le urez tuturor medicilor mult succes in formarea tinerilor specialisti”, a declarat Doina Caba, managerul Spitalului Județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *