Cornel Șfaițer va fi noul președinte al Poli Iași

Politehnica Iași este pe cale de a da o lovitură pe piața transferurilor în acest început de an. Dar nu prin aducerea vreunului jucător de top, ci a unui conducător cu nume, de la o echipă care în sezonul trecut a evoluat în play-off și a prins o dublă într-o cupă europeană, în Conference League. În acest sezon, Sepsi scârțâie, fiind pe locul 10 în Liga 1. Cornel Șfaițer (56 de ani), managerul celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, este decis să facă, în sfârșit, mutarea. Oficialul grupării covăsnene s-a decis să demisioneze de la Sepsi, iar de săptămâna viitoare va deveni noul președinte al Politehnicii Iași, echipă care are șanse minuscule să prindă play-off-ul și va juca în play-out pentru a se menține în Liga 2.

”Încă din vara anului trecut, împreună cu vicepreședintele Dan Cojocaru, am încercat să-l aducem pe Cornel Șfaițer la Iași, unul dintre cei mai de succes manageri din fotbalul românesc, cu intenția clară de a construi o echipă competitivă la Iași, să promovăm în Liga 1 și nu doar atât, să devenim un club de top”, a declarat, pentru Liga2.ro, managerul Florin Briaur.

Înainte de a prelua oficial funcția de președinte, omul de afaceri botoșănean va avea o nouă discuție decisivă cu membrii Comisiei pentru Tineret și Sport, reprezentanți ai Consiliului Local al Municipiului Iași și cu primarul Mihai Chirica, privind detaliile finanțării clubului de către municipalitate. Pe lângă partea sa, Șfaițer speră ca municipalitatea să susțină clubul din Copou, în continuare, ca și până acum, cu baza sportivă, dar și cu o sumă de bani, astfel încât Iașiul să devină o forță în lupta pentru promovare.

Poli Iași, locul 12 la final de an în Liga 2, după 16 etape, are ca obiectiv revenirea în Liga 1 în sezonul viitor, iar aducerea lui Cornel Șfaițer în fruntea clubului confirmă intențiile de promovare ale moldovenilor.

Sursa:Liga2.prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *