FOTO Medicul Ovidiu Alexa condus, astăzi, pe ultimul drum. Cortegiul funerar a oprit în fața spitalului în care a salvat mii de vieți

Medicul Ovidiu Nicolae Alexa, de la Spitalul municipal Dorohoi, este condus, marți, 11 ianuarie, pe ultimul drum. Cortegiul funerar, condus de mai multe ambulanțe cu girofarurile pornite, a oprit în fața spitalului în care a salvat mii de vieți. Colegii alături de care a lucrat ani de zile, dar și pacienții i-au adus un ultim omagiu.  Trupul neînsuflețit a fost depus apoi la Biserica de la Pacea, urmând ca la ora 13.00 să fie înmormântat.

„A fost primit cu dragoste si recunoștință de colegii săi. După o rugăciune scurtă în fața C.P.U. toți colegii l-au petrecut cu lacrimi in ochi dar si cu aplauze pentru tot ce a făcut pentru dorohoieni”, a spus preotul Teodor Ciurariu.

Medicul șef al Compartimentului Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Dorohoi, Ovidiu Alexa, ar fi decedat din cauza suprasolicitării fizice și a epuizării provocate de supraaglomerația de la spital. Medicul s-a stins din viață vineri la vârsta de 46 de ani. El tocmai se întorsese de la serviciu și după ce efectuase o gardă.

Este o dovadă în plus a epuizării şi a suprasolicitării personalului medical în această perioadă”, a declarat managerul Spitalului Municipal Dorohoi, Valerian Andrieş,.

Medicul a suferit un infarct, fiind găsit inconștient de iubita sa, care este tot cadru medical la aceeași unitate spitalicească. Femeia a încercat să îi acorde ajutor de urgență în apartamentul în care locuia. De asemenea, o echipă de cadre medicale de la Spitalul Municipal Dorohoi, în frunte cu managerul Valerian Andrieș, a ajuns acasă la medic, însă, în ciuda faptul că au efectuat manevre de resuscitare aproape o oră și jumătate, botoșăneanul nu a mai putut fi salvat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *