Petiție online. Elevii botoșăneni cer burse de merit de la 8,50

Elevii botoșăneni cer burse de merit de la media 8,50. Alături de elevi din mai multe județe din țară, aceștia au inițiat o petiție online prin care solicită renunțarea la criteriile de acordare a burselor adoptate peste noapte de Ministerul Educației. În data de 4 ianuarie 2022, a fost publicat în Monitorul Oficial Ordinul Ministerului Educaţiei nr. 5870/2021 pentru aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor.

Prin modificările aduse la nivelul ordinului se majorează plafonul de acordare a bursei de merit de la 8.5 la 9.5. De
asemenea, se introduce o nouă condiție suplimentară prin care elevii pot avea maximum 10 absențe nemotivate pentru a beneficia de bursa de merit. Nemulțumirile elevilor, părinților și profesorilor și-au făcut prezența în spațiul public după publicarea acestui ordin.

Astfel, Petre-Daniel Tîrziu, elev în clasa a XI-a la un liceu din Iași, Ștefan Alexoaie, elev în clasa a XI-a la un liceu din Botoșani, Alice Stoica, elevă în clasa a X-a la un liceu din Ploiești, Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani și Consiliul Școlar al Elevilor din Colegiul Național „Alexandru Lahovari” Râmnicu Vâlcea au inițiat o petiție pe platforma Declic, intitulată „Elevii vor burse de merit de la 8.50!”.

„Faptul că ordinul a fost publicat peste noapte, din pix, neexistând vreun proiect în consultare publică pe site-ul Ministerului Educației, reprezintă o încălcare crasă a prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică”,  declară inițiatorii petiției.

Petiția poate fi semnată aici: https://campaniamea.declic.ro/p/burseelevi850.

Criteriile pentru acordarea burselor de merit și de studiu au fost schimbate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *