S-a întors frigul! Temperaturi negative, vineri dimineață, la Botoșani

frig, botosani, stiri, meteoTemperaturile exterioare au scăzut din nou sub 0 grade, după ce în urmă cu 36 de ore am înregistrat la Botoșani și 17 grade Celsius. Vineri dimineață, la ora 7.00, Stația Meteo Botoșani indica o temperatură de -0,7 grade, în timp ce la Darabani erau -2 grade Celsius. La aceeași oră, la Stația Meteo de la Stânca- Ștefănești se înregistrau -0,6 grade Celsius.

De altfel, meteorologii au anunțat o răcire bruscă în România, începând de vineri. Temperaturile scad în toată țara și, potrivit specialiștilor, iarna revine în forţă cu strat de zăpadă în vest, centru, sud-vest, nord și la munte.

Temperaturile scad chiar și cu 15 grade Celsius și revin ninsorile

De vineri, însă, iarna revine în forţă cu strat de zăpadă în vest, centru, sud-vest, nord și în zonele de munte. Răcirea va una accentuată, temperaturile urmând să scadă chiar și cu 10…15 grade Celsius.

„Începând cu ziua de vineri, vremea se va răci accentuat în regiunile sudice şi sud-estice. O masă de aer rece va coborî temperaturile cu 10…15 grade, comparativ cu ziua de joi. Spre seară vor fi precipitaţii sub formã de ploaie în Dobrogea, mixte în Muntenia şi Oltenia şi mai ales ninsori în Banat, Crişana şi izolat în celelalte regiuni. La munte va ninge, iar mai ales în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali zãpada va fi spulberatã. Pe suprafeţe mici, vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla cu unele intensificãri în zona montanã înaltã, iar local şi în sudul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 şi 8 grade, iar cele minime, în general, între -7 şi 3 grade”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Iarna revine în forţă în România. Aer polar și ninsori după temperaturi de aproape 20 de grade Celsius

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *