Ministrul Mediului, anunţ pentru românii care au centrale individuale de apartament

Implementarea măsurii de interzicere a centralelor individuale de apartament în blocurile noi se va face gradual, nu de azi pe mâine, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

Ministerul Mediului pregăteşte un set de măsuri pentru reducerea poluării, printre care se va afla şi interdicţia de a se instala centrale termice în apartamentele de bloc.

„În legătură cu centralele de apartament, declaraţia mea de anul trecut a fost clară, propoziţie compusă din două părţi. Vom propune interzicerea centralelor individuale în blocurile noi, iar tot ce este luat ca primă parte a propoziţiei este fake news: nu avem în vedere intervenţii pe centralele individuale în apartamente deja instalate.

Vom propune o limitare a acestor soluţii individuale doar în construcţiile noi! Vom propune un proiect de lege, vom analiza în Coaliţie şi în Guvern varianta Ministerului Mediului.

Dacă va exista disponibilitate de aprobare prin Ordonanţă de Urgenţă se va aproba prin Ordonanţă de Urgenţă, dacă nu, se va trimite în Parlament. Implementarea trebuie să fie una graduală, nu de azi pe mâine, pentru că sunt foarte multe investiţii deja pornite, autorizate, gândite, proiectate, aflate în execuţie pe metodele vechi.

Acolo, retroactiv, nu poate să intervină legiuitorul în niciun caz”, a afirmat ministrul. Ministrul Tánczos Barna spune că locuințele noi vor putea avea centrală comună sau va trebui să fie conectate la rețelele de încălzire ale orașelor, informeaza antena3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *