Un apreciat preot a murit în ajun de Bobotează

Un apreciat preot a murit în ajun de Bobotează. Este vorba despre preotul iconom stavrofor Cristian Robert Paraschiv, preot militar al garnizoanei Piatra Neamț. Acesta s-a născut în municipiul Piatra Neamț în ziua de Crăciun a anului 1971 (25.12.1971).

Casatorit, trei copii, fost ofițer la UM Parașutiști din Bacău, la UM 01804, 01027 și Batalionul 634 Infanterie din Piatra Neamț.

A fost preot militar al garnizoanei din anul 2002. În anul 2004, în ziua de 8 septembrie, cu prilejul sfințirii capelei militare din incinta unității, a primit distincția de Iconom Stavrofor, iar pe linie de asistență religioasă deține titlul de „Specialist de clasă, Clasa I”.

Ca preot militar, a participat la activități de pregătire și instruire a militarilor. A dovedit o mare capacitate organizatorică, muncă în echipă, abilități de comunicare, capacitate de ascultare a confesiunilor, de a îndruma, motiva și insufla încredere enoriașilor.

A fost pasionat de pictură în ulei, decorațiuni interioare, activități de întrajutorare în parohie. A fost un colaborator important al Biroului Executiv al Filialei județene Neamț Cultul Eroilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *