Managerul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, apel către pacienți, pe fondul creșterii cazurilor COVID

Directorul Serviciului Județean de Ambulanță Botoșani, medicul Eduard Gurău, face un apel public la cetățeni să nu abuzeze de 112 în perioada următoare, dat fiind creșterea cazurilor de coronavirus. El a cerut botoșănenilor cu forme ușoare COVID să apeleze mai întâi la medicul de familie.

Va veni cu siguranţă o perioadă dificilă, atât pentru botoşăneni, cât şi pentru cadrele medicale. Din experienţa celorlalte valuri ale pandemiei, numărul de apeluri la 112 va creşte semnificativ, iar de multe ori aceasta se întâmplă în mod nejustificat. Se cresc timpii de aşteptare pentru cazuri foarte grave pentru transportul persoanelor cu forme uşoare sau medii de boală. Îi rugăm insistent pe toţi botoşănenii să apeleze la medicul de familie, mai întâi, iar medicul va decide ce este mai bine pentru ei”, a declarat medicul Eduard Gurău, managerul SJA Botoşani.

Autorităţile vor pune la punct şi un ambulatoriu pentru pacienţii Covid, la care aceştia vor putea merge şi singuri. Joi, la nivelul județului Botoșani au fost raportate 54 de noi cazuri de coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *