Botoșăneanul care a făcut o crimă de Crăciun a fost arestat preventiv

botosani, stiri, arestat, politieBotoșăneanul care a comis o crimă în noaptea de 26 spre 27 decembrie 2021 a fost arestat preventiv, în baza unui mandat emis de Tribunalul Botoșani. Vasile Lînă a fost arestat pentru 30 de zile pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, după ce în a doua zi de Crăciun, în timp ce se afla acasă la el, l-a bătut groaznic pe un consătean de-al său, cu care băuse.

Victima a murit pe 28 decembrie într-un spital din Iași. Polițiștii au făcut o anchetă în urma căreia s-a stabilit că autor este Vasile Lînă. Bărbatul de 55 de ani, din Frumușica, a fost reținut în cursul zilei de marți, iar miercuri a fost arestat de judecătorii Tribunalului Botoșani.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 850/P/2021. În temeiul art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului Lînă Vasile, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 195 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 05.01.2022, până la data de 03.02.2022, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Lînă Vasile. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru avocat desemnat din oficiu în sumă de 313 lei se achită Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 05 ianuarie 2022, ora 11:10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *