FOTO! Un drum din județul Botoșani, la un grad de execuție de peste 60%

Drumul „Mănăstirilor” începe să prindă contur. Început în vară, proiectul de modernizare a Drumului „Mănăstirilor” a avansat într-un ritm susținut, ajungând la finalul anului la un grad de execuție de peste 60%, anunță președintele Consiliului Județean, Doina Federovici.

Potrivit sursei citate, constructorul a reușit să toarne asfalt pe jumătate din cei 12,7 kilometri, până la ieșirea din Oneaga, și a lucrat la extinderea platformei drumului pe zona de pădure.

Lucrările, întrerupte de sezonul rece, se vor relua imediat ce vremea o va permite, constructorul promițând că în cel mai scurt timp va finaliza modernizarea drumului cu cea mai mare încărcătură religioasă din județ. Am făcut din modernizarea drumurilor județene o prioritate. Căutăm soluții pentru fiecare sector de drum, indiferent de apartenența politică a primarilor, deoarece la Consiliul Județean nu acest aspect contează, ci doar angajamentul pe care l-am luat la începutul mandatului că vom dezvolta unitar tot județul. Ambiția noastră este ca, în cel mai scurt timp, să avem o infrastructură la nivelul celor mai dezvoltate județe și nicidecum să punem piedici politic”, a precizat Doina Federovici.

Drumul „Mănăstirilor”, DJ 208H Vorona – Oneaga – Pădureni, are o lungime de 12,7 kilometri. Modernizarea acestui sector de drum este un proiect al Consiliului Județean Botoșani, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II și din bugetul județean. Valoarea actualizată a proiectului este de 38 de milioane de lei, dintre care Consiliul Județean va suporta 15 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *