Autoritățile caută spații de cazare pentru carantinarea migranților. Prefectul de Botoșani: Este o problemă de noutate în cazul județului nostru

Autoritățile locale caută spații de cazare și carantinare a migranților care ar putea ajunge ilegal în județul Botoșani. Prefectul Dan Nechifor a declarat că măsura este stipulată în Legea 136 din 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, iar pentru județul Botoșani această problemă constituie o noutate.

Odată cu începutul noului an ne confruntăm cu migranți care vin în România și care trebuie carantinați. Acum suntem în faza de căutări de soluții cu autoritățile locale, în vederea identificării unor spații de cazare, de carantinare a migranților care vin în județul Botoșani. Este o problemă prevăzută în Legea 136 2020, însă nu întotdeauna avem concursul autorităților publice locale. Deocamdată, în județul Botoșani nu avem niciun caz, însă trebuie să ne pregătim pentru viitor, în condițiile în care vor intra în țară migranți ilegal. Este o problemă de noutate, cel puțin în cazul județului nostru”, a precizat Dan Nechifor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *