Zeci de școli și licee din Botoșani prezintă risc mare de abandon școlar. Vezi lista!

scoli inchise , stiri, botosaniUn număr de 78 de școli din județul Botoșani prezintă risc de abandon școlar, potrivit unei liste întocmite pentru acordarea de granturi de câte 200.000 de euro pentru combaterea abandonului școlar, cu finanțare prin PNRR, în valoare de 543 de milioane de euro, anunță Ministerul Educației pe edu.ro. 2.500 de școli din 3.325 de școli cu risc mare de abandon școlar vor fi selectate pentru acordarea acestor granturi. Executivul a aprobat, pe 30 decembrie, Hotărârea de Guvern pentru lansarea acestui program: Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar.

Școlile care reprezintă o prioritate sunt: Școala Gimnazială nr.2 Botoșani, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Dorohoi, Școala Gimnazială nr.1 Orășeni Deal, Școala Gimnazială „Nicolae Călinescu” Coșula, Școala Gimnazială „Mihai Constantineanu” Dorobanți, Școala Gimnazială nr.2 Tudor Vladimirescu- Albești, Școala Gimnazială nr.1 Manoleasa, Școala gimnazială nr.1 Știubieni, Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești, Școala Gimnazială nr.1 Durnești, Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomârla, Școala gimnazială „Tiberiu Crudu” Tudora, Școala Gimnazială „Gheorghe Coman”Brăești, Școala gimnazială nr. 1 Călărași, Școala Gimnazială nr.1 Rădăuți Prut, Liceul „Ștefan Luchian” Ștefănești, Școala nr.1 Dumeni, Școala nr.1 Românești, Școala nr. 1 Copălău, Școala „Octav Băncilă” Corni, Școala nr. 1 Hilișeu Horia, Școala nr.1 Răuseni, Școala „Dimitrie Branza” Viișoara. Celelalte școli reprezintă o prioritate medie.
Vezi AICI lista completă a școlilor cu risc de abandon!

„Programul asigură câte 200.000 de euro pentru fiecare din aceste școli, precizez că este vorba de școli cu număr redus de elevi, din mediul rural, acolo unde rata de abandon școlar pentru 2020 a fost de 26%. Drept urmare, trei sferturi din aceste școli sunt din mediul rural, ele vor beneficia de prioritate în acordarea acestor granturi. Este vorba de intervenții nu numai din perspectiva acțiunilor remediale, din perspectiva oferirii unor oportunități care ar fi în premieră pentru școlile din mediul rural. Este vorba de acces prin platforme online la predarea făcută de cei mai buni profesori din România. Se pot acorda și forme de sprijin material, material sportiv, echipamente IT, lucruri care le lipsesc elevilor din mediul rural și care ar putea să-i determine să nu părăsească școala”, a precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *