Care elevi se întorc la ore de luni, 3 ianuarie. Structura anului școlar 2021-2022, fără vacanță intersemestrială

Elevii încep școala luni, 3 ianuarie după vacanța de sărbători. Majoritatea copiilor vor învăța în următoarele 15 săptămâni, fără nicio vacanță, potrivit noii structuri a anului școlar modificate de ministrul Sorin Cîmpeanu în timpul valului 4 de coronavirus. Astfel, doar copiii de grădiniță și din clasele primare se mai bucură de o săptămână de vacanță, până pe 9 ianuarie. În același timp, în afara amenințării serioase a valului de infectări uriaș ce se așteaptă, școala ar putea totuși să se închidă pentru că profesorii au anunțat grevă generală din cauza neacordării majorării salariilor prevăzute de lege.

Astfel, clasele primare, de la pregătitoare, I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a, încep școala din 10 ianuarie. Pentru aceștia structura anului nu a fost schimbată, pentru că au avut doar o săptămână de vacanță forțată în noiembrie, față de colegii lor mai mari care au stat 2 săptămâni acasă. În timp ce școlile private au putut organiza cursuri online, pentru continuarea orelor, la școlile de stat nu a fost posibil acest lucru. Ministrul anunțase că recuperarea orelor pierdute se va face în luna aprilie, în timpul Săptămânii altfel, acordată pentru activități diverse.

Deși ar fi trebit să fie în semestrul al II-lea deja, în ianuarie, elevii și profesorii lor de la gimnaziu revin de luni tot în semestrul I pentru o săptămână, urmând ca după weekendul 15-16 ianuarie să intre direct în semestrul al II-lea, care durează până pe 11 iunie. Singura vacanță va fi cea de Paște, în aprillie.

Vacanta intersemestrială a dispărut din cauza vacanței forțate, astfel că elevii de la gimnazial și mai mari vor învăța neîntrerupt timp de 15 săptămâni până la următoarea vacanță, de Paște.

Cele două semestre de 34 de săptămâni nu sunt despărțite de vacanță semestrială pentru clasele gimnaziale, liceu, de la școlile postliceale și profesionale. Dispariția vacanței intersemestriale este urmarea vacanței forțate decise de ministrul Sorin Cîmpeanu în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021. Structura anului școlar a fost schimbată în noiembrie, astfel că primul semestru are 14 saptamani: 13 septembrie 2021-22 decembrie 2021 – vacanta de iarna este, practic, si vacanta intersemestriala.

STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2021-2022

Potrivit noului calendar aprobat în noiembrie, toate clasele din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal au fost în vacanţă de vineri, 24 decembrie, până duminică, 2 ianuarie 2022.

Grupele/clasele din învăţământul preşcolar şi primar au vacanţă până pe 9 ianuarie 2022.

Semestrul I (14 săptămâni): 13 septembrie 2021 – 14 ianuarie 2022

Vacanța de iarnă: 24 decembrie 2021 – 2/9 ianuarie 2022

Semestrul II (20 de săptămâni): 17 ianuarie 2022 – 11 iunie 2022, fără nicio vacanță intersemestrială, care era de obicei, în ultimii ani.

Cursurile se reiau luni, pe 2 mai, si dureaza pana la vacanta de vara care incepe sambata, 11 iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *