Reacția lui Marius Croitoru după ce Valeriu Iftime a aunțat că vrea să vândă FC Botoșani

Pe 23 decembrie, Valeriu Iftime a anunțat că vrea să vândă FC Botoșani. Patronul echipei moldave a pus totul pe seama pierderilor de 7-8 milioane, conform calculelor  sale.

Antrenorul Marius Croitoru nu a rămas indiferent și a avut și el o reacție. Croitoru știe a cui este vina.

Marius Croitoru, după ce Valeriu Iftime a anunțat că vrea să vândă FC Botoșani: „O primă soluție ar fi să se facă un stadion

Mi-e greu să spun acum ce gândește domnul Iftime. Azi spune că vinde echipa, mâine e cel mai bucuros. Fotbalul este făcut din momente în care te crezi cumva, îți aduc o bucurie enormă și apoi supărări la fel de puternice. Și automat că domnul Iftime, dacă a spus că se retrage, nu e neapărat pentru că Botoșaniul ar juca sau nu spectaculos. Sunt alte probleme, alte motive. Sau poate ar vedea și lumea din Botoșani – și mă refer la oficialitățile locale și alți oameni – că e greu să ții o echipă în Liga 1 fără ajutorul și implicarea lor.

O primă soluție ar fi să se facă un stadion la care să vină mai multă lume decât vine acum. Noi suntem o constantă în ultimii doi ani în ceea ce înseamnă echipele de play-off. Nu vorbesc de sezonul acesta pentru că încă nu e terminat. Dar suntem o echipă gen UTA, gen Rapid, care trăiește și din aportul spectatorilor. Și, din punct de vedere financiar și al momentelor importante, în anumite meciuri, ai nevoie să îi simți în tribună. Botoșani suferă și din punct de vedere al infrastructurii. Nu e ușor, când plouă la Botoșani, să vii să pui pancarte și camere, cu zgura de pe teren până la genunchi. Lumea trebuie să înțeleagă că echipa asta merită mult mai mult din partea unor oameni care au putere, să joace pe un stadion normal, la fel ca alte echipe din România„, a spus Marius Croitoru la Fotbal Club.

Valeriu Iftime, gata să vândă FC Botoșani: ”Am pierdut 7-8 milioane de euro! Ce pot să fac mai mult de atât?”. Ar putea să facă un ”business” în fotbalul din Spania

În ultimele sezoane, FC Botoșani a fost o obișnuită a play-off-ului, iar vânzările de jucători de peste 7 milioane de euro, împreună cu banii din drepturile TV, păreau că-i mențin pe moldoveni în topul Ligii 1 din punct de vedere financiar, însă patronul Valeriu Iftime susține că fotbalul nu i-a nu i-a umplut conturile, dimpotrivă.

Iftime a afirmat că a înregistrat pierderi de 7-8 milioane de euro de când a început să investească la FC Botoșani și ia în calcul serios vânzarea clubului. În schimb, într-un fotbal ”sănătos” așa cum este cel din Spania, finanțatorul botoșănenilor susține că ar putea face o afacere profitabilă din deținerea unei echipe de fotbal și ar avea rezultate notabile.

Nu a fost o replică la nervi și nu am spus-o ca să mă aflu în treabă (n.r.- faptul că este gata să vândă FC Botoșani). Până la urmă, ce pot să fac mai mult de atât? Pentru a oferi spectacol comunității, trebuie să ai stadion. Dacă nu ai, intri în fundătură. Am oprit stadionul (n.r.- documentația pentru construirea unei noi arene).

Dacă aș avea un club azi în Spania, pot să trăiesc acolo. I-am decriptat niște elemente și pot să fac un fel de business acolo. Simt momentul în care apare o fisură. Am vreo 7-8 milioane de euro pierduți. Dar nu asta e problema, dacă stai să calculezi câți bani ai băut sau ai cumpărat case, mașini, toți sunt pierduți.

În fotbal, am creat niște bucurii, totul costă. Am venit să fac fotbal, nu să câștig. Am vrut să ieșim din sintagma: ‘Uite-i și pe ăștia de la Botoșani, are cine retrograda’ sau ‘Ce caută ăștia în Liga 1 sau în cupele europene?’”, a spus Valeriu Iftime, pentru Digi Sport.

Sursa: digisport

2 thoughts on “Reacția lui Marius Croitoru după ce Valeriu Iftime a aunțat că vrea să vândă FC Botoșani

  1. Tie chiar nu îți este Rușine de tine?
    De asta are nevoie Botoșaniul? De stadion?
    Du-te ma de unde ai venit și lasă-ne!
    Pana la urma, cui ii folosește fotbalul?

  2. Draga Iulian, prost nu esti, dar, sigur, tampit esti !
    Cum poti sa spui ca nu ai nevoie de fotbal? Daca tie nu-ti place, aceasta nu inseamna ca trebuie sa nu le placa celorlalti. Dute cu vacile sau cu oile la pascut, nu te uita la fotbal si lasa-i pe iubitorii de fotbal sa se uite, sa participe la acest joc, singura bucurie ce ne-a mai ramas noua botosanenilor ! Cred ca nu mai meriti prea multe comentarii din moment ce esti tamp!!!I
    In loc de la multi ani, esti un tamp!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *