FC Botoșani a fost votată echipa cu cel mai atractiv fotbal în 2021. Pe ce loc sunt FCSB și CFR Cluj?

Foto digisport

Ancheta Digi Fotbal a desemnat ultimele două premii din acest an. După ce Florin Tănase a fost ales fotbalistul anului, FC Botoșani a fost votată echipa cu cel mai atractiv fotbal.

Alegerea este oarecum surprinzătoare la prima vedere, însă moldovenii au totalizat 62 de voturi din partea analiștilor Digi Sport, foști internaționali, oameni de fotbal, jurnaliști și invitați permanenți. Fiecare a votat câte trei nume. Prima opțiune valorează 3 puncte, a doua opțiune e două puncte și a treia opțiune e un punct.

Pe locul secund s-a clasat Farul, echipă antrenată de Gică Hagi, recunoscut drept un „estet” al fotbalului. Constănțenii au acumulat 44 de puncte, iar pe 3 a fost FCSB, cu doar 25 de puncte. Campioana CFR Cluj e abia pe locul 8, cu doar 5 puncte.

FC Botoșani a încheiat anul pe locul 4, poziție de play-off

De când a fost numit antrenor la FC Botoșani, Marius Croitoru a declarat de mai multe ori că el este adeptul unui fotbal ofensiv, indiferent de adversar.

Tiparul fotbalistului de la Botoşani este unul ofensiv şi atunci nu aş putea să le cer să se apere, pentru că nu am de ce. Totul la atac, totul la victorie. Dacă sunt mai buni ca mine, asta este, a spus Croitoru în august 2020, înaintea unui meci cu Ordabasî, din primul tur preliminar al Europa League.

Este oarecum paradoxal faptul că Botoșaniul a fost aleasă echipa cu cel mai frumos joc din Liga 1, dacă ne raportăm la „cifre”. A trerminat pe locul 4, însă este echipa cu cele mai puține goluri marcate și cu cel mai mic golaveraj dintre cluburile aflate pe loc de play-off.

Sursa: digisport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *