FOTO Incendiu la o pensiune din Botoșani în Ajunul Anului Nou. Pompierii au intervenit de urgență

Acoperișul terasei din curtea unei pensiuni de pe strada Ioan Luca Caragiale din municipiul Botoșani a luat foc, vineri seară, în Ajunul Anului Nou, cel mai probabil de la un coș de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență, intervenția promptă a pompierilor militari din cadrul Detașamentului Botoșani, care au ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului cu două autospeciale cu apă și spumă, a făcut ca incendiul să fie stins înainte de a produce pagube materiale însemnate. Au ars aproximativ opt metri pătrați din acoperiș și s-au degradat alți 20 de metri pătrați. În momentul producerii evenimentului, pe terasă nu erau persoane.

Pentru înlăturarea pericolului de incendiu care poate apărea odată cu exploatarea coşurilor de fum, trebuie respectate următoarele reguli de prevenire a incendiilor, precum verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *