VIDEO Imagini unice de la Festivalul de datini și obiceiuri de la Vorona. Oamenii s-au adunat cu mic, cu mare să urmărească urătorii și mascații

Vorona este, pentru o zi, capitala tradițiilor de iarnă. De la copii, tineri, adulți și chiar bătrâni, cu toții au participat, în ajun de Anul Nou, fie ca urători la Festivalul de datini și obiceiuri, fie ca simpli spectatori. Festivalul a adunat, ca în fiecare an, oameni din mai multe localități ale județului, și chiar din orașe din întreaga țară. Mai mult decât atât, sunt persoane care vin din străinătate să petreacă sărbătorile acasă cu gândul de a se bucura de acest festival al datinilor.

Celebrii mascaţi de la Vorona merg, vineri, în Ajunul Anului Nou, cu uratul din casă în casă. Cei care poartă măştile tradiţionale, dar şi costume de căiuţi sau capre,  s-au adunat în fața Primăriei din Vorona, iar  de acolo au plecat în alai la fiecare gospodar. Obiceiurile de iarnă sunt susţinute de Primăria din Vorona şi de omul de afaceri Cornel Şfaiţer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com