Cum ascultăm muzică în era smartphone-urilor atunci când suntem la volan?

Perioada în care muzica în mașină se asculta pe CD-uri a trecut deja de ceva ani buni. Chiar și autoturismele care sunt modele mai vechi pot astăzi să beneficieze de acele accesorii auto care să permită utilizarea unui smartphone pentru a asculta muzică. În acest sens atunci când ești la volanul unui autovehicul vei avea nevoie de un modulator FM. Vorbim despre un dispozitiv foarte apreciat în rândul șoferilor pasionați de muzică și care adoră să asculte muzică de pe telefonul inteligent atunci când sunt la volanul mașinii.

Pe lângă funcționalitatea de a permite ascultarea melodiilor de pe smartphone, modulatorul FM oferă inclusiv o calitate excepțională a sunetului. Oferta de modulatoare FM este astăzi una foarte numeroasă și foarte diversificată. Prin urmare orice șofer poate găsi exact modelul potrivit pentru autoturismul pe care îl conduce, cât și modelul care să îi ofere funcționalitățile dorite.

Avantajele modulatoarelor FM

Dacă până acum nu ai ales să investești într-un modulator pentru a asculta muzică direct de pe telefonul mobil, trebuie să știi că acest accesoriu auto oferă o serie de avantaje, dincolo de posibilitatea de a asculta muzica preferată atunci când ești la volan.

Un prim avantaj este faptul că vei putea ca în timp ce asculți muzica preferată să încarci inclusiv telefonul mobil prin faptul că vorbim despre un dispozitiv care are funcționalitatea de a încărca telefonul în timp ce este folosită funcția de modulator care permite rularea melodiilor de pe telefon. Conxiunea wireless poate să fie un al doilea avantaj pentru care merită să investești într-un astfel de dispozitiv. Având conexiune wireless, vei putea utiliza sistemul hands-free pentru a răspunde la apelurile primite fără a lua mâna de pe volanul autoturismului.

Dacă atunci când ascultam muzică folosind CD-uri interiorul autoturismului putea să fie extrem de dezordonat, odată ce apelezi la un modulator auto vei avea parte de un interior foarte ordonat. Nu vei mai avea nevoie de CD-uri, iar cablurile care să facă conexiunea între diferite dispozitive în interiorul autoturismului nu vor mai fi necesare. Conexiunea wireless prin Bluetooth sau folosirea unui stick USB sunt absolut suficiente pentru a te bucura de o atmosferă perfectă pentru orele petrecute la volan.

Cum alegem modulatorul FM potrivit?

Prin prisma faptului că oferta de modulatoare auto este una diversificată, alegerea celui mai bun astfel de dispozitiv poate deveni o provocare. Tocmai de aceea este important să cunoaștem care sunt principalele aspecte de care trebuie să ținem cont atunci când urmează să facem această alegere.

Primul aspect trebuie să fie cel referitor la tipul de modulator. În acest sens putem opta pentru un model clasic sau pentru varianta cu funcție hands-free. Varianta clasică nu permite folosirea telefonului pentru preluarea apelurilor primite cu ajutorul funcției hands-free. Muzica este redată prin funcția FM sau cu ajutorul porturilor USB și a Micro SD-ului folosind tehnologia Bluetooth.

Un al doilea aspect de luat în calcul este cel referitor la porturile modulatoarelor. Există modulatoare FM cu USB, dar și modele care sunt dotate cu porturi USB, Micro SD sau jack. Prețul pentru un astfel de accesoriu auto este cu siguranță un alt detaliu de care trebuie să ținem cont. Prețul este influențat de funcționalitățile fiecărui tip de modulator FM, dar și de brand-ul acestui dispozitiv. Fără doar și poate că pentru a te bucura de calitate și de fiabilitate este recomandat să investești într-un astfel de accesoriu auto care să ofere cel mai bun raport calitate-preț.

Roll Fast este un magazin online specializat în comercializarea accesoriilor auto unde vei putea găsi diferite modele și brand-uri de modulatoare FM la cele mai convenabile prețuri de pe piață.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *