Revelion cu temperaturi de primăvară. Schimbări radicale ale vremii: cum arată ultimele date de la ANM

Ultimele zile ale anului și prima zi a anului viitor ne vor aduce temperaturi mai degrabă de primăvară timpurie, decât de iarnă. În Moldova și la munte va fi și zăpadă, dar în restul țării va ploua, iar maximele vor trece de 10 grade Celsius.

„În următoarea zi vom avea precipitații sub formă de ploaie, în zonele joase, iar la munte sub formă de ninsoare. Temperaturile maxime de azi se vor încadra între -1 și 8 grade Celsius. Cele mai scăzute temperaturi sunt în continuare în Moldova, până la – 5 grade, chiar -7 în partea de nord a regiunii.

Joi valorile termice vor fi în ușoară creștere, vom avea deja maxime pozitive în aproape toată țara, de la 2 până la 9 grade. În ultima zi din an valorile vor mai câștiga 2-3 grade în termometre și vom ajunge chiar și la minime pozitive, de 7 grade în sud-vestul țării.

Prima zi din nou an va aduce temperaturi și mai plăcute. între 7 și 14 grade, mai ridicate decât media multianuală pentru începutul lunii ianuarie.

În cursul zilei de vineri vom consemna și intensificări ale vântului, în toată țara, cu viteze de 35-40 de kilometri pe oră, dar local vor fi și fenomene specifice sezonului, polei și chiciură,” a declarat Elena Mateescu, director general al ANM.

Sursa: realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *