Angajata unei primării din Botoșani, găsită de ANI în conflict de interese

ANI, Agentia Nationala de Integritate, stiri, botosaniAngajata unei primării din județul Botoșani a fost găsită de Agenția Națională de Integritate (ANI) în conflict de interese administrativ. Este vorba despre Maricica Pintilei, funcționară în cadrul Primăriei comunei Mihai Eminescu, în cadrul compartimentului Urbanism și Amenajarea Teritoriului.

Potrivit ANI, în perioada 2016-2019, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a semnat/avizat în calitate de arhitect șef autorizațiile de construcție pentru persoane fizice, care au avut la bază documentația întocmită de societatea comercială în cadrul căreia soțul său a deținut funcția de administrator și calitatea de asociat unic, iar fiul său deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic, încălcând astfel prevederile art. 79, alin. (1), lit. c) și alin. (2) din Legea nr. 161/2003.

Potrivit acestuia,  „alin. (1) Funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situații: lit. c) interesele sale patrimoniale, ale soțului sau rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcției publice. alin. (2) În cazul existenței unui conflict de interese, funcționarul public este obligat să se abțină de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii și să-l informeze de îndată pe șeful ierarhic căruia îi este subordonat direct. Acesta este obligat să ia măsurile care se impun pentru exercitarea cu imparțialitate a funcției publice, în termen de cel mult 3 zile de la data luării la cunoștiință”. ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *