Cel mai ieftin furnizor de energie electrica în 2022. Cât costă un kilowatt-oră la cel mai mic preț din România

contor luminaCel mai ieftin furnizor de energie electrica în 2022 rămâne compania de stat Hidroelectrica. Îndeaproape este urmată de grupul RCS&RDS, care are cea mai apropiată ofertă concurențială.

Cel mai ieftin furnizor de energie electrica în 2022este Hidroelectrica, compania care produce energie hidro din surse regenerabilă, la barajele și căderile de apă din România. Este o energie ieftină, curată, iar acest lucru se vede și în prețul final cu care este vândută consumatorilor, de numai 0.628470 lei per Kilowatt/oră, cu toate taxele incluse.

Prețurile scăzute reies din oferta comercială a companiei de stat, care a reușit în 2021 să atragă numeroși clienți. Chiar și fostul ministru al economiei, Virgil Popescu, îndemna românii să semneze contracte cu Hidroelectrica, pe fondul unor numeroase reclamații venite de la clienți din cauza procedurii greoaie de migrare a noilor contracte.

„Mergeţi pe piaţa concurenţială, liberă, alegeţi cea mai bună ofertă. Nu staţi în piaţa de serviciu universal, care este scumpă. Primul care este pe listă – şi mai sunt doi-trei la acelaşi nivel de preţ – este compania noastră, Hidroelectrica. Faceţi contracte!′ spunea, în vară, Virgil Popescu.

Comparatorul de prețuri de pe site-ul Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) arată de luni bune că Hidroelectrica are cea mai bună ofertă pentru consumul casnic.

Societatea este una de stat. Acționari: Ministerul Energiei (80%) și Fondul Proprietatea, transmite Europa Liberă România.

E o companie istoric specializată în producția de energie electrică. La sfârșitul anului 2020, avea în exploatare 209 centrale hidroelectrice, dar își diversifica portofoliul și în domeniul parcurilor eoliene sau fotovoltaice.

Societatea a înregistrat la sfârșitul anului 2020 un profit de 1,45 miliarde lei, la o cifră de afaceri de 3,84 miliarde de lei.

Cel mai ieftin furnizor energie electrica 2022, Hidroelectrica și RCS&RDS

Oferta companiei de stat este urmată de cea a grupului Digi, care a pornit cu servicii de cablu, internet si de câțiva ani și de furnizare de energie. Potrivit comparatorului de servicii ANRE, Digi vinde consumatorilor un kilowatt/oră cu suma de 1.06 lei, cu toate taxele incluse. Prețul brut pentru abonații celorlalte servicii fixe este de 0,550 lei.

Urmează Nova Power& Gas, cu 1,12 lei, și Eon cu 1,2. Furnizorii la care românii erau majoritari – precum Enel, în Muntenia, spre exemplu, are un preț mai piperat: începe de la 1,38 lei kw/oră, în funcție de abonamentul ales.

De menționat că cea mai scumpă ofertă aparține societății Moldo Mex SRL, care vinde un kilowatt/oră cu suma de 4,59 lei, cu taxele incluse!

Sursa: StirilePROTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *