Tragedie de Crăciun! Unul dintre cei mai respectați profesori s-a stins din viață

Tragedie fără precedent chiar în cea de a doua zi de Crăciun după ce profesorul Aurel Ardelean, rectorul fondator al Universităţii de Vest ”Vasile Goldiiş” din Arad, s-a stins din viață. Acesta avea 82 de ani, iar tragicul anunț a fost făcut în cursul zilei de duminică de către Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş” din Arad.

Astfel, într-o informare de presă transmisă duminică dimineață, Universitatea de Vest ”Vasile Goldiş” din Arad anunță profund îndurerată că profesorului Aurel Ardelean, rectorul fondator al instituţiei, a murit la vârsta de 82 de ani.

”26.12.2018. O zi tristă pentru comunitatea academică arădeană, când ne-a părăsit rectorul fondator al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, prof. univ. dr. Aurel Ardelean. Omul providenţial care a îndeplinit visul arădenilor de a avea învăţământ superior în oraşul nostru, cerut de Vasile Goldiş, la începutul veacului trecut, în Parlamentul de la Budapesta. De aceea, nu întâmplător, ctitorul României Mari, Vasile Goldiş, a devenit patronul spiritual al Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad”, a transmis, duminică, Universitatea din Arad. De menționat este faptul că profesorul Aurel Ardelean a fost o adevărată legendă în învățământul românesc. El a studiat la Facultatea de Biologie, Universitatea „Babeş Bolyai”, Cluj-Napoca (1962).

Sursa: Capital.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *