FOTO! Eroii revoluției, comemorați la Botoșani. Serviciul religios, oficiat de către Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor

Eroii revoluţiei au fost comemoraţi, miercuri, de oficialităţile botoşănene și reprezentanţi ai Asociaţiei Revoluţionare “22-23 Decembrie 1989″.  Manifestările au debutat în faţa Palatului Administrativ, la Placa comemorativă de pe fațada Prefecturii, unde s-a depus o jerbă de flori.

Apoi, participanţii s-au îndreptat la Biserica Cuvioasa Parascheva unde au fost întâmpinaţi de militari şi unde s-a oficiat o slujbă religioasă de pomenire a eroilor de către Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, împreună cu un sobor de preoți.

Autoritățile au depus coroane și jerbe de flori în acordurile ”Imnului Eorilor”, la Monumentul Eroilor Revoluţiei din anul 1989 de la Biserica „Cuvioasa Parascheva”.

La eveniment au luat parte prefectul județului Dan Nechifor și președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *