Doi tineri s-au drogat într-un parc din Botoșani. Cum au fost pedepsiți

Un tânăr din Botoșani și unul din Iași au fost condamnați după ce s-au drogat într-un parc din Botoșani. Consumator constant de cannabis, ieşeanul Iuliu A. (30 de ani) rămăsese fără „marfă” şi fără sursă de aprovizionare. Sevrajul îi bătea la uşă şi, în disperare de cauză, pe 9 octombrie 2019, a plecat la Botoşani, la prietenul său, Vlad F. (26 de ani), un alt mare amator de droguri, care stătea mult mai bine în privinţa stocului de stupefiante. Cei doi s-au întâlnit într-un parc din centrul oraşului, s-au aşezat pe o bancă, au destupat două peturi cu bere, apoi s-au desfătat fumând cannabis. Vlad venise şi cu câinele său, un rottweiler de toată frumuseţea. Patrupedul n-avea botniţă, aşa că s-a înfruptat şi el din bere. Drogurile le-a molfăit.

După jumătate de oră, tustrei au devenit euforici, atrăgând atenţia trecătorilor, care au sesizat patrula de poliţie. Agenţii au venit la faţa locului, i-au legitimat pe tineri, şi-au dat seama rapid că au de-a face cu nişte narcomani şi au trecut la controlul corporal. În buzunarul drept al pantalonilor lui Vlad, au găsit două foiţe de staniol, care conţineau o substanţă vegetală de culoare verde, sub formă de muguri. Tot două foiţe au găsit şi în rucsacul cu care Iuliu venise de la Iaşi. Agenţii au anunţat imediat D.I.I.C.O.T.-ul, cele patru foiţe au fost introduse într-un plic, s-a aplicat sigiliu de faţă cu împricinaţii, iar proba a ajuns la Laboratorul de Analiză şi Profil al Drogurilor din cadrul B.C.C.O. Iaşi, care a confirmat, câteva zile mai târziu, că este vorba de cannabis. O cantitate totală de patru grame. Iuliu şi Vlad au ajuns în arestul preventiv, s-a început ancheta, iar botoşăneanul a recunoscut că a cumpărat „marfa” de la un anume Dili. Traficantul n-a fost identificat până în momentul de faţă, dar consumatorii au fost judecaţi pentru „săvârşirea infracţiunii de deţinere de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”.

Verdictul a venit la finele săptămânii trecute. Ieşeanul a primit doi ani de închisoare cu executare, iar Vlad e obligat să meargă, timp de patru luni, zi de zi, la Biblioteca Judeţeană „Mihai Eminescu”. Să studieze, să se implice în programele destinate copiilor şi să se ocupe de restaurarea diverselor obiecte din inventarul Muzeului Judeţean Botoşani. Câinele n-a păţit nimic.

Sursa:aloiasi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *