Care sunt cele mai bogate alimente în proteine

O alimentație sănătoasă trebuie să fie bogată în proteine, minerale și vitamine. În cadrul următorului articol îți vom prezenta câteva dintre cele mai bogate alimente în proteine.

Consumul de alimente bogate în proteine are mai multe beneficii asupra organismului uman. Printre acestea, creșterea mușchilor și pierderea în greutate. Deși consumul de proteine este benefic, o dietă echilibrată este o parte esențială a menținerii sănătății.

Persoanele care au o alimentație bogată în proteine pot slăbi deoarece vor avea o senzație de sățietate și vor evita să mănânce prea mult.

  • Ouăle – Sunt o sursă excelentă de vitamine, minerale, grăsimi sănătoase, antioxidanți și nutrienți. Ouăle sunt bogate în proteine, însă albușurile sunt aproape proteină pură.
  • Migdale – Bogate în nutrienți esențiale, inclusiv fibre, vitamina E, mangan și magneziu. Oleaginoasele sunt recunoscute ca fiind bogate și în calorii, însă dacă sunt consumate corespunzător acestea pot fi folosite chiar și în dietele de slăbit.
  • Pieptul de pui – Este unul dintre cele mai cunoscute alimente cu un conținut ridicat de proteine. Nutriționiștii recomandă ca pieptul de pui să fie consumat fără pieliță. Acesta poate fi gătit foarte ușor într-o multitudine de rețete, atât individual cât și în preparate mai complexe. Circa 75% din conținutul unui piept de pui este format din proteine.
  • Ovăz – Unul dintre cele mai sănătoase cereale. Acesta este bogat în fibre, magneziu, mangan, tiamină și alți nutrienți.
  • Fasolea neagră – Este una dintre cele mai ieftine surse de proteină. Fasolea neagră poate fi pregătită în mai multe forme, printre care amintim ciorbele și feluri principale. Deseori fasolea este folosită și în salate.
  • Iaurt – Iaurtul clasic poate fi consumat împreună cu semințe și fructe uscate. 200 de grame de iaurt conține circa 19 grame de proteină. În cazul în care vrei să slăbești trebuie să eviți iaurturile care conțin zahăr.
  • Pește și fructe de mare – Acestea sunt o sursă bună de proteină și, în general, au un conținut scăzut de grăsimi. Tonul este o sursă excelentă de proteine și are și un conținut redus de calorii, fapt care îl face ideal și pentru consumul din cadrul dietelor alimentare. Tonul are foarte puțină grăsime și poate fi consumat în salate, sandvișuri, paste și multe alte preparate.
  • Avocado – Pe lângă conținutul ridicat de proteine, avocado conține și grăsimi nesaturate, fibre și nutrienți care sunt benefici organismului. În cazul în care urmezi o dietă, va trebui să consumi cu atenție avocado deoarece acesta și foarte caloric.

Următoarea ta listă de cumpărături ar fi bine să conțină și cel puțin unul dintre alimentele prezentate mai sus. Acestea le vei găsi cu ușurință în oferta Lidl. Consumul regulat al legumelor și fructelor este un alt beneficiu de care trebuie să ți cont pentru o alimentație echilibrată și sănătoasă.

În ziua de astăzi putem alege dintr-o gamă variată de surse de proteine. Pe lângă aceasta, majoritatea produselor prezentate oferă și alți nutrienți sau vitamine care sunt benefice pentru sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *