Cum decorezi un living de mici dimensiuni, în care nu ai loc de o canapea?

Deși suntem cu toții fani ai canapelelor, uneori, din cauza lipsei de spațiu, de distribuție a sufrageriei sau de condițiile spațiului în sine, nu există nicio modalitate de a o integra natural, fără a încărca excesiv sau a reduce din spațiul vital al camerei. Și aici intră în scenă niște mobilier de sufragerie (fotolii, șezlonguri, scaune…), de obicei retrogradat pe un rol secundar, pentru a vă oferi o zonă de living care, deși neconvențională, este la fel de elegantă și confortabilă.

O cameră de zi confortabilă fără canapea? Bineînțeles că este posibil! Cu aceste soluții nu îți vei da seama ce lipsește, mai ales dacă le amesteci și ai un loc pentru fiecare activitate: un balansoar lângă colțul bibliotecii, un fotoliu lângă șemineu, un scaun lângă o fereastră…

  1. Două fotolii

Pe cât de versatile sunt, fotoliile ajută la structurarea spațiului, sunt o invitație la împărțirea momentelor în companie, oferind un loc confortabil și primitor. In plus, se adapteaza fiecarui moment si stil. Astfel, fotoliile cu tapițerie de catifea sunt o optiune buna pentru un decor „chic”, cu o tapițerie din stofă, vor da o notă sofisticata, în timp ce cele din piele sau lână te transportă într-un living dintr-o casă de munte.

Pentru o notă originală și confortabilă, alege fotolii extensibile care adaugă cu adevărat caracter sufrageriei tale.

  1. Două sau mai multe scaune

Când ne gândim la scaune practice, piesa care ne vine în minte este scaunul tip scoică. Prin urmare, dacă sufrageria dvs. este mică sau nu este loc pentru o canapea cu trei locuri, faceți loc unor scaune confortabile. Pentru a evita supraîncărcarea încăperii, poți alege același model care se integrează în mediul înconjurător sau poți alege diferite scaune în diverse culori, care dau un plus de dinamism încăperii.

Fotoliu extensibil – idei

Oricare ar fi alegerea ta, este important să fie un model confortabil, cu stil propriu, care te invită să te așezi fără a strica „aspectul” camerei. Un puf și un covor moale te vor ajuta să completezi ansamblul.

  1. Un divan

Jumătate de fotoliu sau jumătate de pat, divanele adaugă mult stil interiorului tău, oferindu-ți nu doar o alternativă la canapea, ci și un pat suplimentar pentru oaspeții tăi. Cheia succesului său este să-l așezi lângă o fereastră, să aibă vedere și lumină, sau lângă un perete, care să-ți ofere sprijin în cazul în care ai nevoie, și să-l umpli cu perne, pentru a-l face și mai confortabil.

  1. Perne pe podea

Nimic ca beanbag-urile și pernele de podea pentru a crea o zonă de relaxare în inima sufrageriei. Instalate pe un covor mare în jurul unei măsuțe de cafea, sunt o soluție bună pentru a mobila o cameră de zi fără canapea. În plus, pernele de podea, vor adăuga o senzație fermecătoare „boho” camerei tale.

  1. O bancă

Un clasic al bucătăriilor și al „birourilor” care vine în living ca unul dintre cei mai buni înlocuitori pentru canapea. Cu dimensiunile sale mai mici, banca ofera confort fara a fi nevoie sa invadeze intregul spatiu al livingului. Și are avantajul în plus că există modele pentru toate gusturile și toate buzunarele.

  1. Un șezlong

Un decor clasic care ne cucerește inimile atât pentru funcționalitatea, cât și pentru aportul estetic al camerei, capabil să ridice gradele de stil prin simpla sa prezență, fără a scădea metri vizuali. Acest mobilier de sufragerie, care a apărut în secolul al XVIII-lea, oferă posibilități nesfârșite, unele sunt aproape paturi adevărate, iar altele, sunt și balansoare, care permit îmbinarea confortului unui clasic cu frumusețea unui modern.

Fotoliu extensibil –  oferte

  1. Un leagăn

Leagănele sau fotoliile suspendate au trecut de la a fi piese de mobiler pentru decorarea grădinii la a fi utile și în interiorul casei, aproape fără să-și dea seama, reușind să fie într – adevăr piese de interior pentru camera de zi pe baza meritelor proprii. Foarte ușoare vizual, mai ales daca sunt agatate de tavan, cele din fibre vegetale ajuta la recrearea unor medii relaxate, in care te poti deconecta si relaxa ca si cum ai fi pe canapea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *