„Culcat! Mâinile la spate!” Un bărbat din Botoşani povesteşte ce a urmat după ce mascaţii l-au confundat cu un temut infractor

Nu-i pentru cine se pregăteşte, e pentru cine se nimereşte. Aşa şi în cazul unei descinderi a mascaţilor din Botoşani. Un bărbat a fost, pentru câteva minute, unul dintre cei mai căutaţi infractori din oraş. Omul s-a trezit cu mascaţii la uşă, apoi a fost trântit la pământ şi încătuşat. Trupele speciale căutau de fapt o altă persoană, care stătea trei blocuri mai departe, pe o stradă cu acelaşi nume ca aleea la care au ajuns iniţial.

Când le era somnul mai dulce, duminică dimineaţă la ora 6, Alexandru, soţia şi copilul lor de doar trei ani au sărit brusc din pat când au auzit izbituri în uşă.

Alexandru: Am deschis. Mi-au spus domnii care erau mascaţi, scria „Poliţia” pe ei, mi-au spus „Culcat!”. M-am culcat jos. „Mâinile la spate!”. M-au încătuşat. 

Bărbatul a fost legitimat abia după ce s-a întins pe jos.

Alexandru: Când mi-au cerut mie buletinul sau un act de identitate, atunci au văzut că e greşeală.

De fapt, percheziţia trebuia să fie la trei blocuri depărtare. Oamenii legii au încurcat aleea cu strada care avea aceeaşi denumire şi acelaşi număr.

Alexandru: N-au nicio legătură una cu alta şi tu spui că: „Hai că se mai întâmplă”. Că „aşa e procedura, se întâmplă”. Dar cum poţi să spui tu aşa ceva?

Ce explicaţie au dat poliţiştii după incident

Şi dacă tot au greşit, poliţiştii au şi găsit repede soluţia.

Alexandru: Îi spune soţiei mele „doamnă, ar trebui să vă schimbaţi numărul de la uşă”. Şi soţia mea i-a spus „cum să-mi schimb eu numărul de la uşă?”

Cum nu prea mai ştiau cum să-şi explice greşeala, mascaţii şi-au cerut scuze şi au plecat la adresa corectă.

Delia Nenișcu, IPJ Botoșani: Este o situaţie regretabilă, cu care nu ne-am mai confruntat, iar proprietarul locuinţei a fost asigurat de toată disponibilitatea polițiștilor în ceea ce privește acest caz. 

O situaţie regretabilă care a provocat o sperietură cumplită.

Andreea: Este foarte urât sau greu să ieşi din dormitor şi să-ţi vezi soţul la pământ.

Alexandru: Mi-au speriat foarte tare soţia, vă daţi seama, i s-a ridicat tensiunea. În ziua aceea a durut-o inima toată ziua. Mi-au speriat şi copilul. Copilul acum doarme cu mine în fiecare seară de gâtul meu.

Familia a depus plângere la poliţie, aşa că a fost deschis un dosar penal pentru violare de domiciliu.

Sursa: observator

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *