O firmă din Botoșani cere despăgubiri de la statul român de peste 800.000 de euro

O firmă din județu Botoșani cere despăgubiri de la statul român de peste 800.000 de euro. Este vorba de societatea comercială Agraria Nord SRL, care a deschis, de curând, o acțiune în instanță prin care solicită daune după ce a pierdut o suprafață de 152 de hectare de teren agricol, pe care le-a deținut pe raza comunei Vârfu Câmpului.

Terenul respectiv a fost câștigat, în urma unui proces, de județul Suceava, în detrimentul județului Botoșani. Terenul a fost acordat, prin emiterea de titluri de proprietate, unor persoane fizice din județul vecin. În aceste condiții, Agraria Nord SRL, reprezentată de James McCarthy, s-a îndreptat în instanță împotriva Comisiei județene pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Botoșani, Instituției Prefectului și împotriva Statului român, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Suma solicitată, de 869.649 euro reprezintă, potrivit reprezentanților Agraria Nord, valoarea de piață a celor 152,57 hectare de teren, ceea ce reprezintă un preț de 5.700 de euro pentru fiecare hectar în parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *