60 de primării din județul Botoșani au încheiat contracte de servicii pentru realizarea de lucrări cadastrale

Un număr de 60 de primării au semnat contracte de prestări servicii pe baza contactelor de finanțare încheiate cu Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară (OCPI) Botoșani pentru realizarea cadastrului sistematic pe sectoare cadastrale, gratuit pentru cetățeni, anunță printr-un comunicat instituția.

Fondurile provin din cea de-a șaptea etapă de finanțare a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor, prin Programul național de cadastru și carte funciară, lansată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară ( ANCPI).

Lucrările vor fi realizate în baza Regulamentului aprobat prin ordin al directorului general al ANCPI nr. 1/2020.

Conform legislației, Agenția Națională de Cadastru Publicitate Imobiliară va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate.

Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), se mai arată în comunicatul OCPI.

Obiectivul principal al PNCCF este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 de milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor”, mai precizează sursa citată.

One thought on “60 de primării din județul Botoșani au încheiat contracte de servicii pentru realizarea de lucrări cadastrale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *