Preot din Botoșani, condamnat după ce a tras de urechi un elev

Un preot din județul Botoșani a fost condamnat după ce a tras de urechi un elev, care era gălăsios la orele de religie. Este vorba de preotul Andrei Mancaș care la acel moment preda cursurile de religie la școala din satul Baranca. Preotul a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă, după ce părinții copilului agresat, care sunt de altă religie decât cea creștin ortodoxă, au făcut sesizare la Poliție.

Andrei Mancaș a fost condamnat în primă instanță de Judecătoria Dorohoi la o amendă penală de 5.000 de lei, însă preotul a contestat decizia instanței. Curtea de Apel Suceava a judecat, luni, această cauză, însă a respins contestația, astfel încât sentința instanței din Dorohoi a rămas valabilă.

Solutia pe scurt:

Condamnă pe inculpatul Mancaş Andrei-Costin, pentru săvâr?irea infrac?iunii de „purtare abuzivă” prev. de art. 296 alin. 2 Cod penal rap. la art. 193 alin. 2 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, la pedeapsa de 5.000 lei amendă penală, reprezentând un număr de 200 de zile amendă a câte 25 lei pe zi. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art.63 C. penal potrivit cărora dacă nu execută pedeapsa amenzii, în tot sau în parte, numărul zilelor-amendă neexecutate se înlocuieşte cu un număr corespunzător de zile cu închisoare. Obligă inculpatul Mancaş Andrei-Costin să plătească părţii civile Bereza Daniel, prin reprezentant legal Bereza Veronica, suma de 5.000 lei, cu titlu de daune morale şi suma de 1.900 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. 

FOTO Tragedie rutieră la Botoșani! Un tânăr a murit, iar altul a fost rănit grav după ce au intrat cu mașina într-un cap de pod

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *