Au ucis un bărbat și apoi l-au aruncat în fântână. Doi tineri din Botoșani, pedepsiți pentru omor calificat

Doi tineri din județul Botoșani, care au ucis un bărbat și apoi l-au aruncat într-o fântână, au fost condamnați, luni, de magistrații Tribunalului Botoșani la câte 13 ani de închisoare fiecare. Este vorba de Ștefan Pavel Gireadă și Marian Iulian Joian, în vârstă de 18 și, respectiv, 27 de ani, care au fost condamnați, în primă instanță, pentru omor calificat.

Cei doi tineri, ambii din comuna Mihai Eminescu, au fost acuzați că au ucis un bărbat de 39 de ani și l-au aruncat într-o fântână, în noaptea de 20 spre 21 octombrie, anul trecut. Potrivit procurorilor, cei trei erau în apropierea pădurii din Cătămărăști Vale și la un moment dat s-au luat la ceartă. Cei doi agresori l-au lovit pe bărbat și l-au aruncat în fântână. El a fost găsit de câțiva localnici abia în noiembrie, când aceștia au mers la cules ciuperci, au vrut să scoată apă din fântână și au văzut cadavrul plutind. Au anunțat imediat autoritățile, iar cei doi tineri au fost ridicați pentru audieri.

Tinerii au fost condamnați, de asemenea, la plata unor daune morale și materiale însemnate către membrii familiei victimei. Prima sentință a fost dată de Tribunalul Botoșani, însă cei doi tineri pot face contestație, care se va judeca la Curtea de Apel Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *