FOTO Elevii Liceului Pedagogic din Botoșani au oferit pachete copiilor cu o situație materială specială

Ca în fiecare an în luna decembrie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Consiliul Școlar al Elevilor de la Liceul Pedagogic ,,Nicolae Iorga,, Botoșani a organizat o strângere de fonduri de la eleviii claselor primare, gimnaziale și liceale.

Cu suma consistentă, adunată din puținul fiecăruia, s-a încercat  a oferi o mână de ajutor copiilor cu o situație materială specială, împărtășind cu ei magia Crăciunului. Astfel, inimă lângă inimă, au adus zâmbetul și bucuria pe chipul celor 58 de copii din Complexul de case de tip familial ”Sf.Mina”, 100 de copii din Centrul de zi pentru copii cu nevoi speciale ”Șansa mea”, 14 copii și 5 mame din Complexul de servicii tip rezidențial ”Micul Prinț”, prin pachetele pe care le-au oferit.

De asemenea, beneficiari ai acestui eveniment caritabil au fost  și trei copii proveniți din familii defavorizate din liceul nostru care ,din păcate, anul acesta și-au pierdut mama sau tatăl. Ei au primit hainuțe noi, dulciuri, precum și o donație în numerar pentru a acoperi alte nevoi și a se bucura de un strop din magia sărbătorilor. În plus, nu au fost uitați nici colegii lor, elevii de liceu orfani  care au primit o donație pentru a-și asigura cele necesare de Crăciun. Cu entuziasm, elevii noștri au predat încă o dată lecția generozității, arătând că dăruind altora din suflet, ne dăruim nouă înșine lumină și învățăm să fim mai buni”, a declarat Mirela Sănduleanu, directorul Liceului Pedagogic.

Toate aceste activități au fost posibile prin implicarea membrilor  Consiliului Școlar al Elevilor  (Alexandra Antoneac – director departamentul de voluntariat, Mandric Fabian – președinte al Consiliului Școlar al Elevilor, Robert Dolensche – Vicepreședinte al Consiliului Școlar al Elevilor,  Mălina Zară- Avocatul Elevului) și a tuturor voluntarilor.

Acțiunea s-a derulat sub îndrumarea și supravegherea inspectorului școlar- profesor Palade Laurențiu, dascălul care în fiecare an ne aduce aminte că Nașterea Domnului înseamnă speranță, încredere și bunătate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *