Consiliul Județean cumpără o clădire monument istoric din municipiul Botoșani. Cât va plăti

Consiliul Județean va achiziționa imobilul monument istoric “Casa Moscovici”, din municipiul Botoșani. Este vorba de clădirea care adăpostește și Biblioteca Județeană, situată pe strada Calea Națională nr. 62, și care aparține societății Nord Proiect S.A. Botoșani. Clădirea, care are o suprafață desfășurată de 1.744,26 mp și un teren aferent în suprafață de 1.098,72 mp, va fi achiziționată cu 3.235.452 lei, echivalentul a 658.000 Euro.

Prețul imobilului va fi plătit vânzătorului în trei rate egale, fiecare în sumă de 1.078.484 lei, prin virament bancar, după următorul calendar: rata I nu mai târziu de 30 decembrie 2021, rata II nu mai târziu de 30 iunie 2022 și rata III nu mai târziu de 30 august 2022, potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu Județean.

Dreptul de proprietate asupra imobilului va fi transferat către cumpărător la data achitării integrale a ultimei rate, dar nu mai târziu de 30 august 2022, dată la care vânzătorul se obligă să predea imobilul. În intervalul de timp de la semnarea contractului până la predarea imobilului, plata utilităților cade în sarcina Nord Proiect S.A. Botoșani. La data transferului de proprietate, bunul imobil va fi liber de orice sarcini, se menționează în raportul de specialitate.

Imobilul va fi folosit pentru mutarea patrimoniului cultural al Muzeului Județean Botoșani și funcționarea secțiilor Bibliotecii Județene “Mihai Eminescu“ Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *