O patroană din Botoșani, pusă la plată pentru falimentul firmei sale

foto: playtech.ro

O patroană din Botoșani a fost pusă la plată pentru falimentul firmei sale, în baza unei sentințe dispuse, joi, de magistrații Tribunalului Botoșani. Societatea comercială Praxcom Impex SRL a intrat în faliment în luna ianuarie a acestui an, la cererea Direcției Regionale a Finanțelor Publice Iași, prin Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoșani.

La momentul respectiv, Tribunalul a numit un lichidator care, prin cabinetul său, a cerut, ulterior, instanței să atragă răspunderea patrimonială a fostului administrator al firmei. Astfel, joi, instanța din Botoșani a decis ca „pasivul rămas neacoperit al debitoarei Praxcom Impex SRL, în valoare de 468.876 lei, să fie suportat din averea proprie” a fostului administrator.

Praxcom Impex a fost înființată în 2010 și a avut ca obiect de activitate „comerțul cu ridicata al altor bunuri de uz gospodaresc”.

Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Dispune ca pasivul rămas neacoperit al debitoarei Praxcom Impex SRL, în valoare de 468.876 lei, să fie suportat din averea proprie a pârâtei Botosneanu Elena, suma urmând a avea destinaţia prevăzută de art. 171 din Legea nr. 85/2014. Dispune comunicarea prezentei către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Executorie. Cu drept de apel în 7 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Botoşani. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor a soluţiei de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre  247/2021  09.12.2021

 

FOTO & VIDEO Accident cu două mașini la Botoșani! Trei persoane au fost rănite (Update)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *