Percheziții cu mascații la Botoșani. Trei tineri au găsit un portofel cu carduri bancare cu care au efectuat operațiuni financiare în mod fraudulos

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au reușit identificarea a trei tineri din județul Iași, bănuiți de comiterea infracțiunilor de însușirea bunului găsit, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, comise la data de 23 noiembrie 2021, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Potrivit sursei citate, în urma cercetărilor efectuate de polițiști a reieșit faptul că, la data de 23 noiembrie a.c., trei tineri de 28, 27 și 19 ani, din județul Iași, în timp ce se aflau în orașul Flămânzi au găsit în spațiul public un portofel, în interiorul căruia erau mai multe carduri bancare, și suma de 100 de lei, pe care și le-au însușit pe nedrept și ulterior, au efectuat patru operațiuni de retragere numerar a sumei totale de 2100 lei .

La data de 8 decembrie a.c., polițiștii au pus în executare patru mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, din județul Iași și Botoșani, în cadrul cărora au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză. Totodată, persoanele percheziționate au fost conduse la sediul poliției, în baza unor mandate de aducere, iar în cadrul activităților au restituit persoanei vătămate întreg prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională”, a precizat Delia Nenișcu.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor menționate mai sus, urmând ca în funcție de rezultateșe cercetărilor. Să fie dispuse măsuri legale. Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul I.P.J. Botoșani și I.P.J. Iași și a celor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *