Legea certificatului verde la muncă, modificată complet sub alt nume. Ce prevede ”certificatul de boală”

Foto: Digi24

Astăzi aflăm cum arată noul proiect de lege care ar impune certificatul verde la locul de muncă. Denumirea documentului s-ar putea schimba în „certificat de boală”. În plus, ar fi obligatoriu doar în zonele în care incidența îmbolnăvirilor este mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

Astăzi ar trebui să aflăm ce prevede noua lege a certificatului verde la locul de muncă. Ministrul Sănătății a participat la o ultimă consultare cu miniștrii Sănătății din țările UE înainte de a trimite în Parlament proiectul legii certificatului verde.

În coaliție s-a decis să se vină cu un proiect nou, chiar dacă în Parlament exista deja unul care se referea la angajații din sistemul sanitar și cel de învățământ. Însă liderii coaliției au preferat sa vină cu unul nou decât să îl modifice pe cel deja depus.

În primul rând, PSD nu a fost de acord cu denumirea de certificat verde și vrea ca acesta să poarte numele de ”certificat de boală”. O altă modificare majoră introdusă în lege este aceea ca certificatul verde să nu fie obligatoriu pentru toată țara ci doar pentru regiunile, județele, orașele în care rata de incidenta este mai mare de 1,5 la mie pe o perioada de 3 săptămâni.

Îngrijorarea liberalilor este legată de timp, pentru că daca proiectul nu ajunge cât mai repede în Parlament, nu mai există timp să fie adoptat până la sfârșitul săptămânii.

Legea PSD o va anula pe cea care exista deja si care se referă doar la cadrele didactice si medicale, proiect depus deja la comisia de sănătate de la Camera Deputaților. Liberalii însă nu prea vor varianta PSD și sunt pregătiți sa vina cu amendamente

Sursa: antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *