VIDEO Incendiu la Botoșani! Opt tone de furaje făcute scrum de flăcări

O țigară aprinsă, aruncată la întâmplare, a transformat în scrum opt tone de furaje. S-a întâmplat marți seară, într-o gospodărie din localitatea Pomârla. Pompierii militari din Dorohoi și voluntarii din comună au intervenit rapid și au stins incendiul înainte ca flăcările să se extindă la depozitul de furaje al vecinului.

Pentru înlăturarea riscului, ISU Botoșani recomandă să nu aruncați mucurile de țigară pe jos, în special în apropierea magaziilor de lemne, a depozitelor de furaje, a adoposturilor de animale.  Dacă sunteți în autoturism și fumați, aveți grijă să nu aruncați restul de la țigară pe geam pentru că puteți incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii.  Dacă fumați în interiorul unei clădiri, utilizați o scrumieră potrivită, grea, care să nu se răstoarne uşor şi care să fie confecţionată dintr-un material care nu ia foc. Puteți pune în scrumieră puţină apă, care va favoriza stingerea rapidă a resturilor de ţigări.

De asemenea, dacă aveți nevoie să vă întindeți în pat sau în fotoliu pentru odihnă nu aprindeţi ţigara. Este foarte probabil să aţipiţi şi să daţi foc la pat sau fotoliu. Mucurile de ţigară incandescente pot cădea pe covor, ziare sau pe orice alt material combustibil şi astfel poate lua foc întreaga locuinţă,  stingeți țigara în scrumieră, niciodată în coşul de gunoi şi nu lăsaţi scrumul sau ţigara să ardă în scrumieră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *