Cum va fi vremea de Crăciun. Sunt șanse mici să ne bucurăm de zăpadă

Ninge puternic în nordul Moldovei și la munte, unde avem chiar un cod galben de vreme rea, însă de Crăciun sunt șanse mici să ne bucurăm de zăpadă.

Cel puțin asta indică datele Centrului European de Prognoză, care anunță cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. seara

De Crăciun ar trebui să avem temperaturi cuprinse între minus 3 grade prin depresiuni, cel mult 3 grade în Bucureşti şi Vestul Ţării şi 5 grade pe litoral.

Datele meteorologilor arată că: ”Până pe 13 decembrie, temperaturile vor fi mai mari de atât mai ales în sud est, de exemplu mâine în Bucureşti vom avea 6 grade în loc de 3. Dar precipitaţiile vor fi mai bogate”.

Rămânem cu temperaturi peste mediile perioadei până pe 20 decembrie, dar ploile şi ninsorile se răresc.

Asta înseamnă că de Crăciun sunt şanse mici să ningă. Dar aceste estimări nu pot anticipa fenomene meteo de scurtă durată, cum ar fi de exemplu o furtună. Aşa că nu excludem de tot o ninsoare. În plus temperaturile scad chiar mai mult decât ar trebui de Crăciun, mai ales în zona de munte, aşa că pe părţii ar putea să funcţioneze foarte bine tunurile de zăpada artificială.

De Revelion estimările arată că rămânem cu temperaturi mai mici decât normalul perioadei, şi asta e bine şi pentru cei care caută distracţiile de pe patinoare în marile oraşe, Iar precipitaţiile vor fi normale, cu excepţia zonelor din vestul ţării. Pentru Bucureşti regim normal de precipitaţii ar putea înseamna câţiva centimetri de zăpadă, informeaza ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *