FOTO Accidente din cauza zăpezii la Botoșani! Prima ninsoare consistentă a adus și primele probleme

Foto: Radar Botosani Oficial

Prima ninsoare consistentă din această iarnă a adus și primele probleme în trafic, în județul Botoșani. Mai mulți șoferi au ajuns cu mașinile în șanț după ce au derapat. Fie nu aveau mașinile echipate cu anvelope de iarnă, fie nu au adaptat viteza la condițiile de drum, cert este că incidente pe fondul zăpezii au avut loc la Dracșani, Cucorăni, Mihai Eminescu, Tudora, Vorona, dar și în alte zone din județ.

Județul Botoșani se află sub Cod Galben de ninsori până până miercuri, la ora 18.00. Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă va fi consistent, iar vântul va sufla cu viteze de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea.  De asemenea, în cursul nopții de luni spre marți se vor înregistra precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Pe alocuri, se va forma polei sau ghețuș.

Autoritățile avertizează: dacă sunteți nevoiți să porniți la drum, informați-vă despre condițiile de trafic. Puneți în mașină lucruri necesare în caz de urgență: lanțuri antiderapante, lopată pentru zăpadă, lanternă, un sac cu nisip, apă, pături, încărcător pentru telefon. Aveți grijă unde parcați autoturismele, astfel încât acestea să fie în siguranță. Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi a modului în care acestea evoluează! În situații de urgență, care vă pun în pericol viață sau bunurile, sunați imediat la 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *