Primul elev depistat pozitiv de COVID-19, după testele cu salivă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni, la Parlament, că în urma testării din salivă din şcoli s-a înregistrat primul caz pozitiv de Covid-19, la un elev de la Liceul I. L. Caragiale din Bucureşti. Elevul va face testul PCR pentru confirmarea sau infirmarea infectării cu noul coronavirus. Ministrul a mai spus că mizează pe buna credinţă a părinţilor, în cazul în care aceste teste sunt realizate la domiciliu.

”Am fost anunţat în urmă cu puţin timp de DSP Bucureşti că s-a raportat primul caz pozitiv de Covid, detectat în urma testelor de salivă. S-a luat legătura şi va face testul PCR pentru infirmarea sau confirmarea acestei situaţii”, a spus Cîmpeanu.

Mai mult, Cîmpeanu a mai adăugat că au fost identificați mai mulți părinți care au pus la vânzare pe anumite site-uri aceste teste pe care le-au primit de la școli, în loc să le folosească pentru copii.

”Eu prefer să sesizez marea majoritate a părinților care sunt responsabili și nu fac astfel de lucruri. Aș vrea să vă spun că doar în 216 școli testarea este asigurată în unitatea de învățământ. Sunt 467 de unități de învățământ în care testarea se asigură mixt. În funcție de nivelul educațional se testează sau în școală sau la domiciliu, în toate celelalte școli testarea se asigură la domiciliu sub supravegherea părinților”
, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Întrebat cât de eficiente sunt noile teste în privința noii tulpini Omicron, ministrul a declarat că ”sunt atât de eficiente pe cât ne-au adus la cunoștință autoritățile sanitare”.

Sursa: StirileProtv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *